VRIES LEVELSYSTEMS

uw camper of caravan binnen 2 minuten waterpas

Volledige luchtvering (o.a. VB-FullAir) is een volautomatische (regelbare) oplossing voor het veerprobleem. De bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem (dit omvat o.a. balgen, schokdempers, compressor en een elektronische regeleenheid). Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek waardoor het rijcomfort toeneemt.

Tijdens het rijden blijft het voertuig altijd op de vooraf (tijdens de montage) ingestelde rijhoogte. Deze is lager dan de oorspronkelijke rijhoogte van het onbeladen voertuig, daarnaast wordt de wegligging en de stabiliteit van het voertuig verhoogd wat de veiligheid ten goede komt. Als het voertuig stil staat (handrem aangetrokken) is het mogelijk om de hoogte van de achterzijde van het voertuig te variëren wat het beladen of uitladen vereenvoudigt.

De meeste onderdelen van de VB Luchtvering zijn onderhoudsvrij en zijn voorzien van een garantie van 24 maanden of 150.000km.

De grootste voordelen van volledige luchtvering zijn:

  • Uw voertuig blijft altijd op de vooraf ingestelde rijhoogte, Deze is tevens lager dan de oorspronkelijke rijhoogte van uw onbeladen voertuig.
  • De wegligging en de stabiliteit van uw voertuig worden verhoogd, wat de veiligheid ten goede komt.
  • De luchtvering filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek waardoor het rijcomfort voor u sterk toeneemt.
  • Heffen en zakken voor makkelijker in- / uitladen

Luchtvering voor uw camper

Als eigenaar van een camper kent u vast het gevoel van hevige zijwind tijdens het rijden met uw camper. Tijdens het inhalen van vrachtwagens, bussen of door windstoten kan uw camper hierdoor instabiel worden. Met hoge snelheden is dit gevaarlijk, zowel voor uw camper als voor uw eigen veiligheid. Met de installatie van luchtvering van VB-Airsuspension ligt uw camper stabieler op de weg en is uw camper minder gevoelig voor zijwind.

Optimale wegligging

Campers hebben veelal een hoog eigen gewicht. Tevens bevind het gewicht zich hoog in de camper, dit houdt in dat uw camper een hoog zwaartepunt heeft. Dit zorgt ervoor dat uw camper overhelt in bochten. Dit kan u en uw bijrijder een onveilig en oncomfortabel gevoel geven . VB-Airsuspension biedt u een passend oplossing voor dit probleem, onze luchtvering producten zorgen ervoor dat uw camper minder overhelt in de bochten.

Constante rijhoogte

Het gewicht van een camper is meestal niet gelijkmatig verdeeld over de totale lengte van de camper. Dit kan onder meer komen door de ingebouwde apparatuur en accessoires zoals een fietsendrager. Door de ongelijkmatige verdeling van het gewicht, kan de originele ophanging van uw camper gaan “doorzakken”. Dit zorgt ervoor dat de vering niet meer voldoende zijn werk kan doen en bijvoorbeeld veel schokken en stoten kan gaan doorgeven aan u en uw camper.
VB-Airsuspension biedt u de oplossing met onze producten om dit doorzakken en stoten te verminderen waardoor het rij comfort weer terugkomt.

AutoLevel

Stelt u voor, na een lange reis bent u aangekomen op uw eindbestemming en komt u erachter dat de campingplaats scheef loopt en uw camper verre van waterpas staat. VB-Airsuspension biedt u de oplossing:

Met één druk op de knop “AutoLevel” zorgt onze VB-FullAir 4C luchtvering ervoor dat uw camper waterpas staat. Oneffenheden tot 130mm kunnen zo verholpen worden.